Vacature Leesconsulent (24 - 28 uur)

Een leesconsulent adviseert, organiseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten in de basisschool bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid. In deze functie ben je het aanspreekpunt en visitekaartje van de bibliotheek op zowel basisscholen als in onze twee vestigingen.

De Bibliotheek Velsen

biedt samen met KunstForm culturele vorming en cultuureducatie en ondersteunt zelfontplooiing met als doel het stimuleren van een leven lang ontwikkelen voor iedere Velsenaar. Samen met de partners is er specifiek aandacht voor kwetsbare Velsenaren en is er, naast het brede culturele aanbod, natuurlijk een grote collectie boeken in Velserbroek en IJmuiden.

Bibliotheek Velsen is een maatschappelijke-educatieve voorziening in de gemeente Velsen. Lezen, informeren, ontmoeten en cultuureducatie staan centraal. Bibliotheek Velsen heeft twee vestigingen die zes dagen per week open zijn. Er wordt samen met het onderwijs gewerkt aan leesbevordering en mediawijsheid.

Vanwege de grote vraag van scholen zijn wij op korte termijn ter verstreking van ons team op zoek naar een

 

Leesconsulent (24 - 28 uur)

Een leesconsulent adviseert, organiseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten in de basisschool bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid. In deze functie ben je het aanspreekpunt en visitekaartje van de bibliotheek op zowel basisscholen als in onze twee vestigingen.

 

Dit ga je doen

 

 • Je bent de schakel tussen de Bibliotheek en school en zet samen met de leescoördinator van de school duidelijke lijnen uit die invulling geven aan leesbevordering.
 • Je bent verantwoordelijk voor en adviseert over het gebruik van de (thema)collectie op de school.
 • Je verzorgt leesplezier bevorderende werkvormen in de klas of met kleine groepjes leerlingen.
 • Je neemt docenten, ouders, kinderen en vrijwilligers mee in je enthousiasme voor lezen.
 • Daarnaast heb je elke week een uitleendienst in onze bibliotheekvestigingen waarbij je het visitekaartje bent van de Bibliotheek en werk je elke drie weken een zaterdagdienst.
 • Je kan je goed inleven in klantsituaties, denkt in klantoplossingen en zet deze informatie om in activiteiten/handelingen.
 • Je neemt je rol in het team om met elkaar de ambities van de bibliotheek te kunnen waarmaken.
 

Dit zoeken we in jou

 

 • Je bent een positief en open persoon, zelfstandig, servicegericht en flexibel
 • Kennis van het onderwijslandschap en affiniteit met kinderen van 4 tot 12 jaar
 • Brede interesse voor en kennis van jeugdliteratuur en leesbevordering
 • Ervaring met Wise is een pré
 • Rijbewijs B en in het bezit van een auto
 • Bij voorkeur heb je de opleiding Leesconsult afgerond of ben je bereid die te volgen

 

 

Wij bieden

Een 24-28-urige werkweek bij een ambitieuze bibliotheek met een warm team. Woensdagochtend is een vaste werkochtend, andere uren kunnen flexibel worden ingedeeld. Het is een functie waarin ontwikkeling en uitvoering van activiteiten in samenwerking met anderen en andere organisaties van groot belang zijn.

Ondersteund met een prettige en stimulerende werkomgeving en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

De functie is gewaardeerd in salarisschaal 7 van de CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling is op basis van achtergrond en ervaring. In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van een jaar.

 

Reageren

Mail voor meer informatie over deze functie met secretariaat@bibliotheekvelsen.nl

Direct reageren kan ook: mail je sollicitatie voorzien van duidelijke motivatie en CV voor 21 augustus naar secretariaat@bibliotheekvelsen.nl o.v.v. ‘vacature leesconsulent', ter attentie van mevr. D. Van Emde Boas.

De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken is op dinsdag 30 augustus 2022.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.