Vacatures

Werken bij Bibliotheek Velsen. Sta jij midden in de samenleving? Wil je mensen verbinden? Ben je nieuwsgierig? Hou je van lezen? Help je graag? Heb je ook wel eens een kritische noot? Dan pas je vast goed bij onze Bibliotheek!


Medewerker Uitleen en Digitale Inclusie (24 uur)

Als medewerker Uitleen ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het hele primaire proces van de Bibliotheek. Je staat klaar voor de bibliotheekbezoekers en je weet hoe je kunt inspireren met het aanbod, of het nu gaat om onze collectie, ons eigen programma of dat van onze lokale partners. Heb je daarnaast goed ontwikkelde digitale vaardigheden en ben je sociaal maatschappelijk ingesteld? Dan is deze vacature iets voor jou.

Lees meer

Vacatures docenten VuV

Volksuniversiteit Velsen zoekt docenten voor het geven van workshops en cursussen. Op dit moment zoeken we docenten voor: doe het zelf, filosofie en duurzaamheid.

Lees meer

Medewerker Uitleen en Administratie

Als medewerker Uitleen ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het hele primaire proces van de Bibliotheek. Je staat klaar voor de bibliotheekbezoekers en je weet hoe je kunt inspireren met het aanbod, of het nu gaat om onze collectie, ons eigen programma of dat van onze lokale partners. Naast de uitleen is je neventaak het administratief ondersteunen van de backoffice. Ben je dan ook georganiseerd, secuur en integer? Dan de is deze vacature iets voor jou.

Meer informatie

Werken als vrijwilliger bij de Bibliotheek

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? Werk je graag met mensen, hou je van lezen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij jou!

Heb je wat minder tijd en wil je toch graag je steentje bijdragen dan kun je bijvoorbeeld helpen bij activiteiten zoals lezingen, ondersteunen bij een game-event of Voorleesfeest, of de kerstboom opzetten, het inrichten van vitrinekasten, net waar we op dat moment behoefte aan hebben.

Op deze pagina staan de vacatures waar we nu direct op zoek naar zijn. Kijk voor meer mogelijkheden op de vrijwilligerspagina.

Vrijwilliger Digicoach

Vind jij het ook zo belangrijk dat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving? Ga aan de slag als Digicoach bij Bibliotheek Velsen!

Naar vacature

Vrijwilliger Bibliotheekondersteuner

Als bibliotheekondersteuner ontvang je onze bezoekers en maak je hen wegwijs in de Bibliotheek. Je helpt mensen o.a. met het lenen of terugbrengen van materiaal. Je ontmoet nieuwe mensen en blijft op de hoogte van ins en outs op het gebied van boeken en andere media. 

Je draagt bij aan een organisatie die mensen uit alle lagen van de samenleving helpt. Jouw vrijwilligerswerk in de Bibliotheek doet er toe.

 

Meer informatie

Vrijwilliger Lab out of the Box

Voor de workshops van Lab out of the Box zijn wij op zoek naar vrijwilligers die kinderen en jongeren kunnen helpen tijdens de workshops. Er wordt geen les gegeven, wel werken wij op basis van een opdracht in het thema van de workshop. De deelnemers worden begeleid in het leren, samenwerken en onderzoeken.

Als vrijwilliger ben je minimaal drie dagdelen per maand op vrijdagmiddag beschikbaar.

 

Meer informatie

Mediabegeleider

 

Wil jij de jongste generatie inspireren op het gebied van media? Word vrijwilliger bij Bibliotheek Velsen en help mee tijdens de Mini Media Middag! Als vrijwilliger bij de Mini Media Middag begeleid je kinderen van 3 tot 6 jaar tijdens leuke en interactieve workshops. Ontdek samen met hen de digitale wereld op een speelse manier!

Mini Media Middagen zijn op vrijdagen en maandagen, in de Bibliotheek Velserbroek of IJmuiden.

 

 

 

Meer informatie

Begeleider Taalprogramma

Als begeleider van een taalprogramma kun je het verschil maken voor mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen.

Ongeveer 1 a 2 uur per week begeleid je een persoon of groepjes mensen om ze te helpen hun Nederlands te verbeteren. Daarvoor bieden we verschillende taalprogramma’s en krijg je de mogelijkheid je te scholen hierin.

Een prachtige mogelijkheid om samen met collega’s de bibliotheek te maken tot dé plek waar je heen gaat om aan de slag te gaan met de Nederlandse taal.

   

Meer informatie

Vrijwillgers vacatures

Op deze pagina staan de vacatures waar we nu direct op zoek naar zijn. Wil je graag iets doen bij of voor de Bibliotheek? Neem dan contact op of kijk voor meer mogelijkheden op de vrijwilligerspagina.  

 

Baby Bieb begeleider

Ben jij gepassioneerd over baby's en hou je van boeken? Hier is je kans om de allerkleinsten te verwelkomen in de wereld van boeken!

Wordt vrijwilliger bij de Bibliotheek Velsen en help mee met de BabyBieb-activiteit! BabyBieb is een speciale activiteit gericht op baby's en hun ouders, waarbij de nadruk ligt op het stimuleren van lezen en het ontwikkelen van een liefde voor boeken vanaf de prille leeftijd.

 

Meer informatie

Open sollicitatie

Wil je graag aan de slag bij Bibliotheek Velsen en wil jij een open sollicitatie sturen? Neem dan contact op en wij kijken samen naar de mogelijkheden!