Vacatures


Vacatures

Vacature Lid van Raad van Toezicht Bibliotheek Velsen en KunstForm Velsen

Het nieuwe lid moet nieuwsgierig zijn...lees hier meer!

Kom jij met ons het verschil maken in de gemeente Velsen?

Coördinator - Bibliotheekadviseur Digitale zelfredzaamheid en digitale inclusie (24-32 uur)

naar de vacature

Oproepmedewerkers

De Bibliotheek Velsen zoekt oproepmedewerkers om met ons team te werken aan klantgerichte service op de vloer. Je staat klaar voor de bibliotheekbezoekers en je weet hoe je kunt inspireren met het aanbod van de bibliotheek, of het nu gaat om onze collectie (fysiek én digitaal), ons eigen programma of dat van onze lokale partners. Ben je daarnaast ook digitaal vaardig, zit servicegerichtheid en proactief zijn in jouw genen? Dan is deze vacature iets voor jou.

naar de vacature

Werken als vrijwilliger bij de Bibliotheek

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? Werk je graag met mensen, hou je van lezen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij jou!

Heb je wat minder tijd en wil je toch graag je steentje bijdragen dan kun je bijvoorbeeld helpen bij activiteiten zoals lezingen, ondersteunen bij een game-event of Voorleesfeest, of de kerstboom opzetten, het inrichten van vitrinekasten, net waar we op dat moment behoefte aan hebben.

Op deze pagina staan de vacatures waar we nu direct op zoek naar zijn. Kijk voor meer mogelijkheden op de vrijwilligerspagina.

Begeleider Taal in Thema

Als begeleider van Taal in Thema kan je het verschil betekenen voor mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. Je begeleidt 2 tot 3 deelnemers 1 uur per week met thema’s waar iedereen mee te maken krijgt.

Hiervoor mag jij taalfouten opsporen en uitleggen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Wij maken een deskundige van je, door je verschillende trainingen en materialen aan te bieden.

Een prachtige mogelijkheid om samen met collega’s de bibliotheek te maken tot dé plek waar je heen gaat om aan de slag te gaan met de Nederlandse taal.

 

Meer informatie

Vrijwilliger VoorleesExpress

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress ga je na een inspirerende training twintig keer voorlezen aan kinderen uit een gezin. Je doet dit één of twee keer per week bij hen thuis of wanneer dat niet kan, digitaal.

Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend een bijdrage kunnen leveren aan de taalontwikkeling van hun kinderen. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

 

Meer informatie

Vrijwilliger Bibliotheekondersteuner

Als bibliotheekondersteuner ontvang je onze bezoekers en maak je hen wegwijs in de Bibliotheek. Je helpt mensen o.a. met het lenen of terugbrengen van materiaal. Je ontmoet nieuwe mensen en blijft op de hoogte van ins en outs op het gebied van boeken en andere media. 

Je draagt bij aan een organisatie die mensen uit alle lagen van de samenleving helpt. Jouw vrijwilligerswerk in de Bibliotheek doet er toe.

 

Meer informatie

Vrijwilliger Lab out of the Box

Voor de workshops van Lab out of the Box zijn wij op zoek naar vrijwilligers die kinderen en jongeren kunnen helpen tijdens de workshops. Er wordt geen les gegeven, wel werken wij op basis van een opdracht in het thema van de workshop. De deelnemers worden begeleid in het leren, samenwerken en onderzoeken.

Als vrijwilliger ben je minimaal drie dagdelen per maand op vrijdagmiddag beschikbaar.

 

Meer informatie

Open sollicitatie

Wil je graag aan de slag bij Bibliotheek Velsen en wil jij een open sollicitatie sturen? Neem dan contact op en wij kijken samen naar de mogelijkheden!