Vacatures


Vacatures

Oproepmedewerkers

De Bibliotheek Velsen zoekt oproepmedewerkers om met ons team te werken aan klantgerichte service op de vloer. Je staat klaar voor de bibliotheekbezoekers en je weet hoe je kunt inspireren met het aanbod van de bibliotheek, of het nu gaat om onze collectie (fysiek én digitaal), ons eigen programma of dat van onze lokale partners. Ben je daarnaast ook digitaal vaardig, zit servicegerichtheid en proactief zijn in jouw genen? Dan is deze vacature iets voor jou.

Naar vacature

Leesconsulent ( 24-28 uur)

Word jij blij van veel en diverse activiteiten tegelijk doen? Ben je goed in overzicht houden in een flexibele en steeds veranderende omgeving? Dan zoeken we jou! Een leesconsulent adviseert, organiseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten in de basisschool bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid. In deze functie ben je het aanspreekpunt en visitekaartje van de bibliotheek op zowel basisscholen als in onze twee vestigingen.

Ga naar de vacature

Werken als vrijwilliger bij de Bibliotheek

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? Werk je graag met mensen, hou je van lezen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij jou!

Heb je wat minder tijd en wil je toch graag je steentje bijdragen dan kun je bijvoorbeeld helpen bij activiteiten zoals lezingen, ondersteunen bij een game-event of Voorleesfeest, of de kerstboom opzetten, het inrichten van vitrinekasten, net waar we op dat moment behoefte aan hebben.

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek is te vinden op deze pagina.

 

 

Vrijwilliger Taalmaatje

Als taalmaatje kun je veel betekenen voor mensen die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen. Denk bijvoorbeeld eens aan een leesclub begeleiden, oefenen met spreken en luisteren in een praathuis, schrijven, zingen (Zing Nederlands met me) of werken met een thema.

Een prachtige mogelijkheid om samen met collega’s de bibliotheek te maken tot dé plek waar je heen gaat om aan de slag te gaan met de Nederlandse taal.

Vrijwilliger VoorleesExpress

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress ga je na een inspirerende training twintig keer voorlezen aan kinderen uit een gezin. Je doet dit één of twee keer per week bij hen thuis of wanneer dat niet kan, digitaal.

Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend een bijdrage kunnen leveren aan de taalontwikkeling van hun kinderen. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

 

Vrijwilliger Bibliotheekondersteuner

Als bibliotheekondersteuner ontvang je onze bezoekers en maak je hen wegwijs in de Bibliotheek. Je helpt mensen o.a. met het lenen of terugbrengen van materiaal. Je ontmoet nieuwe mensen en blijft op de hoogte van ins en outs op het gebied van boeken en andere media. 

Je draagt bij aan een organisatie die mensen uit alle lagen van de samenleving helpt. Jouw vrijwilligerswerk in de Bibliotheek doet er toe.

 

Vrijwilliger Lab out of the Box

Voor de workshops van Lab out of the Box zijn wij op zoek naar vrijwilligers die kinderen en jongeren kunnen helpen tijdens de workshops. Er wordt geen les gegeven, wel werken wij op basis van een opdracht in het thema van de workshop. De deelnemers worden begeleid in het leren, samenwerken en onderzoeken.

Als vrijwilliger ben je minimaal drie dagdelen per maand op vrijdagmiddag beschikbaar.

 

Stages / open sollicitatie

Lijkt het je leuk om bij Bibliotheek Velsen stage te lopen of wil jij een open sollicitatie sturen? Neem dan contact op en wij kijken samen naar de mogelijkheden!