Open dag

-

Zaterdag 3 september van 10.00 tot 14.00

Trots presenteren wij alles wat de Bibliotheek Velsen, KunstForm Velsen, de Volksuniversiteit Velsen en alle partners voor jullie het komende najaar in petto hebben. Kom langs, proef, doe mee en schrijf je in voor ons nieuwe aanbod.

Op de open dag kun je van alles zien, leren en meemaken. Doe mee met de Taalquiz van de Volksuniversiteit. Bekijk het aanbod van lezingen en activiteiten in het najaar. Bekijk de expositie van de cursisten van KunstForm. Of dans mee in het theater.

 

Inloop

Voor alle activiteiten geldt dat je geen ticket nodig hebt. De Bibliotheek is gratis toegankelijk voor leden en niet leden.

Wat kun je doen?

 • OV reisloket is aanwezig van 10.00 tot 14.00

  Op veler verzoek is het OV Reisloket weer geopend. Je kunt de hele dag terecht voor vragen over buslijnen, OV apps, kaartjes en tarieven.

 • BAAK

  Speciaal voor de open dag is BAAK geopend. Je kunt langs komen voor een kopje koffie en vragen stellen over bijvoorbeeld toeslagen of het invullen van formulieren. De medewerkers van Socius zijn er ook elke donderdagochtend in IJmuiden, dan is BAAK geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

   
 • Handwerkclub de Bieb

  De leden van de Handwerkclub komen elke week samen om gezellig samen te handwerken. Dit najaar kun je ook deelnemen aan cursussen en workshops. Kom ook langs voor een kopje thee of inspiratie om met een nieuwe hobby te starten.

 • Doe mee met Lego WeDo

  Dit najaar hebben we weer veel leuke (digitale) activiteiten voor kinderen op de basisschool. Maak tijdens de open dag kennis met Lab out of the Box.

 • Dansen in het theater

  Voor de kleintjes hebben we tussen 10 uur en 12 uur een kennismakingsles Kleuterdans in het theater, verzorgd door DanceWorks. Vragen en interesse in het aanbod van DanceWorks? Kom langs of schrijf je in.

 • Voorleesfeest in het theater

  Natuurlijk zijn onze fantastische voorlezers aanwezig om lekker een boekje voor te lezen. En het zou geen Voorleesfeest zijn als er niet een leuke activiteit te doen zou zijn die aansluit bij het voorgelezen boek.

 • Mobiel Informatiepunt

  Loop je rond met vragen als over AOW of de peildatum voor je  bijstandsuitkering? Hoe maak ik een afspraak bij de gemeente? Hoe vraag ik zorgtoeslag aan? Of heb je een andere vraag. Kom langs bij het mobiele informatiepunt.

   

     
 • Expositie cursisten Marcella van Zanten

  In het theater hangt de expositie van de cursisten van 'Vrij Schilderen' en 'Portret tekenen en schilderen' bij KunstForm. De cursisten zijn zelf aanwezig om te vertellen over hun werk.

 • Boek aan Huis

  Ben je door omstandigheden (tijdelijk) niet in de gelegenheid om naar de Bibliotheek te gaan, maar wil je wel graag materialen lenen? Dan kunnen we de materialen ook bij je thuisbrengen. Informatie over deze service en vele andere services van de Bibliotheek zijn te vinden bij de kraam achterin de Bibliotheek.

   
 • Lezingen in het najaar

  In de programmering voor de woensdag avond zijn er dit najaar diverse lezingen gepland. Bijvoorbeeld in september een lezing over de gebaren die we in Nederland en in andere Europese landen gebruiken. Wil je weten welke gebaren je vooral niet in Spanje of Italië moet gebruiken? Bertie vertelt er over in haar lezing. Natuurlijk kun je ook informatie vinden over de andere lezingen dit najaar.

 • Verkoop van handgemaakte gebruiksvoorwerpen

  Speciaal voor de Open dag heeft de Hartekamp de prijzen verlaagd. In de Bibliotheek een kraam met al het moois dat de Hartekamp groep gemaakt heeft. Kom langs bij de kraam en ontmoet de makers.

 • Wij zoeken jouw talent!

  Om alle activiteiten in goede banen te leiden kunnen wij gelukkig op de steun van veel vrijwilligers rekenen. Lijkt het je leuk om de Bibliotheek te helpen? Van voorlezen tot foto's maken, van vervoer van boeken tot helpen bij de administratie. Wij zoeken jouw talent!. Kom langs en vraag naar de mogelijkheden.