Zomer Bingokaarten

In de periode van 6 juli tot en met eind augustus is er een zomerleesbingo georganiseerd in de Bibliotheek. Je kunt je bingokaart afhalen in de vestigingen Velserboek en IJmuiden. Als je een bingo (vijf in een rij) hebt, kun je een leuk prijsje grabbelen bij de balie van de Bibliotheek.

Ga voor een volle Bingokaart en win een Zomerleesfrisbee!

Bij de Bingokaart: plaatsen, moet je bijvoorbeeld op vreemde plaatsen lezen, zoals op de trap, op het schoolplein of op een stoel die kan draaien. Bij de Bingokaart: manieren, krijg je een volle kaart door op vreemde manieren te lezen zoals: Met een babystem, ondersteboven, zingend of in je pyjama.

Dit alles om op een speelse manier lekker met lezen bezig te zijn. Voor de wat gevorderde lezer is er de Bingokaart: soorten kinderboeken, waar de jeugdige lezers worden uitgedaagd eens een ander soort boek te proberen. Voorbeelden zijn: een graphic novel, een gedichtenbundel, een luisterboek of een boek over de natuur.

Leuke leestips voor andere kinderen

Je kunt de bingokaarten afhalen in de Bibliotheek. Heb je een super leuke, spannende of juist grappige boek gelezen en vind je, dat iedereen deze moet lezen? Laat dan een boeken recensie achter op onze Facebookpagina.

Extra informatie voor de ouders

Uit onderzoeken blijkt steeds weer dat het leesniveau van schoolgaande kinderen tijdens de zomervakantie achteruit gaat als er in die periode weinig tot niet gelezen wordt. Om deze terugval te voorkomen en het leesplezier te bevorderen heeft de Bibliotheek deze Zomerlees actie bedacht.