Vrijwilligers

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? Werk je graag met mensen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij jou! Op dit moment werken er al 85 vrijwilligers in en rond onze bibliotheken. Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers.
De rol van vrijwilligers is van onschatbare waarde want met de inzet en ondersteuning van ons enthousiaste team van vrijwilligers kunnen we écht maatschappelijke meerwaarde leveren.

Uitgelichte vacature: Digicoach

Als Digicoach help jij iedereen met een vraag op weg. Je helpt ze met een heldere uitleg en veel geduld. Jij laat bijvoorbeeld zien hoe het aanvragen van een DigiD werkt, of helpt bij het uitzoeken van informatie op de websites van verschillende overheidsinstanties. Heeft iemand persoonsgebonden hulp nodig? Dan verwijs je warm door naar onze netwerkpartners. Je adviseert bezoekers bij hun vragen over het gebruik of de instellingen van een laptop, tablet, e-reader of smartphone. Ook kunnen bezoekers met vragen over e-mail, beeldbellen of algemene appjes bij jou terecht.

Ja, ik word Digicoach

Even voorstellen

De Bibliotheek doet veel meer dan alleen het uitlenen van boeken en media. Samen met onze vrijwilligers werken we aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners van Velsen.

We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving en iedereen zich blijft ontwikkelen. Samen maken we ons dorp een stukje mooier!

 

Even voorstellen

Hoe kun je helpen?

Binnen onze organisatie is er verschillend vrijwilligerswerk in de vestigingen IJmuiden en Velserbroek, zoals de functie van Host en Bibliotheek ondersteuner, voorlezen bij gezinnen thuis bij de VoorleesExpress, voorlezen in de Bibliotheek, begeleiders in het Taalhuis, Digisterker en cursus Klik&Tik. Ook het project Boekmaatjes draait dankzij de inzet van vrijwilligers.

 

De actuele vacatures

Wat levert je het op?

Als vrijwilliger bij Bibliotheek Velsen geef je iets van jezelf aan je omgeving. En je krijgt er ook veel voor terug:

  • Het opdoen van werkervaring.
  • Het ontwikkelen van je talenten.
  • Goede begeleiding in een plezierige werkomgeving.
  • Gratis het “Eindeloos Genieten” Bibliotheek abonnement.
  • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen in de samenleving.

Veel gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over het vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek. 

Naar de vragen

Onze vrijwilligers

Hier de ervaringen van onze vrijwilligers met de Bibliotheek en in hun functie lezen.

Vrijwilligers aan het Woord