Leeskringen

Lezen is leuker in een leeskring! Deelnemers aan een leeskring zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om gezamenlijk een boek te bespreken. Zo kun je je interesse in literatuur en schrijvers op een leerzame en gezellige manier delen met anderen.

Leeskringkoffer

De Bibliotheek ondersteunt leeskringen met de zogenaamde 'Leeskringkoffer'. Deze koffer bevat zeven exemplaren van hetzelfde boek en een map met achtergrondinformatie.

- De huurprijs bedraagt € 18,00 per koffer.
- De koffer is te leen voor 6 weken.

Boekenlijst 2021- 2022

De beschikbare boeken staan, met een korte beschrijving, vermeld op de speciale boekenlijst. Deze lijst is gevarieerd en bevat zowel actuele titels als klassiekers. Elke leeskring heeft nu eenmaal haar eigen ideeën, haar eigen traditie en haar eigen wensen! De boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid.

De boekenlijst van 2021/2022 vind je hier.

Aanmelden

Gebruik het aanmeldings- en reserveringsformulier om de leeskring aan te melden en een leeskringkoffer aan te vragen!

- Geef aan welke titels je wilt lenen
- Noteer in ieder geval 20 titels, ook als de leeskring minder titels wilt lezen
- De lijst mag maximaal 5 van de allernieuwste titels bevatten
- Stuur het formulier digitaal naar ons op via dit e-mailadres of lever het formulier in bij de balie in één van onze vestigingen

Ongeveer 1 week voor de gewenste datum wordt op basis van de wensen en beschikbaarheid besloten welke leeskringkoffer de leeskring ontvangt. Zodra de leeskringkoffer in de Bliotheek klaar staat, krijg je bericht. 

Vragen?

Voor vragen over leeskringen kun je contact opnemen met Susan Wisniewski.