Even voorstellen

Programmaleider van de VoorleesExpress Velsen, Nadine van Oostende: "Het leuke aan mijn baan als bibliotheekadviseur is de vrijheid en de afwisseling."

Het ene moment help ik een klant aan een paar mooie boeken en het andere moment maak ik kennis met een compleet gezin bij hen thuis. Dat laatste doe ik voor de VoorleesExpress Velsen. Met dit prachtige project gaan vrijwilligers 20 keer voorlezen bij kinderen die wat ondersteuning kunnen gebruiken met hun taal. Ik ben programmaleider van dit project en mag de gezinnen koppelen aan een enthousiaste vrijwilliger. Vooraf krijgen de vrijwilligers van mij een training en na de koppeling begeleid ik de vrijwilligers en hun voorleesgezin gedurende het traject. Op deze manier maak ik kennis met de verschillende culturen die gemeente Velsen rijk is en dat is erg inspirerend!

Daarnaast is het heerlijk om elke dag de nieuwste boeken voor jeugd en volwassenen in mijn handen te krijgen. Mijn lijstje met boeken die ik nog wil lezen heeft hierdoor inmiddels enorme vormen aangenomen.

Maar ook het werken met klanten en de administratieve taken die hierbij komen kijken zorgen voor een aangename afwisseling. Mijn werk is nooit saai.