Week van de Ontmoeting

Van 30 september t/m 7 oktober 2021 vindt de Week van de Ontmoeting plaats in Velsen. Natuurlijk doet Bibliotheek Velsen ook mee met diverse activiteiten die mensen de kans geven om andere mensen te ontmoeten en zo nieuwe sociale contacten aan te gaan.


Donderdag 30 september van 10:30-12:30 uur

Werken met de e-overheid

Tijdens deze cursus (4 dagdelen) leer je met anderen hoe je gebruik kan maken van digitale overheidsdiensten van o.a de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Locatie: Bibliotheek IJmuiden

aanmelden

Vrijdag 1 oktober van 10.45-12:00 uur

Voorlezen tijdens de Nationale Voorleeslunch

Op de Nationale Ouderendag lezen Piet Paree (Bibliotheek IJmuiden) en wethouder M. Steijn (Bibliotheek Velserbroek) het Nationale Voorleeslunchverhaal voor, geschreven door Mensje van Keulen. Dit onder het genot van koffie met gebak.

aanmelden

Dinsdag 5 oktober van 10:00-12:00 uur en woensdag 6 oktober van 19:00-21:00 uur

Het Craft Café

Gezellig samen handwerken in het leescafé onder het genot van kopje koffie of thee. Neem je eigen handwerk mee en kom langs! Locatie: Bibliotheek IJmuiden.

Woensdag 6 oktober van 10.00 tot 10.45 uur

Kletskop-wandeling

Lekker bewegen en leuke gesprekken voeren: ga mee met de koffie-wandeling van de Bieb onder leiding van wandelgids Anne. Bij terugkeer in de Bibliotheek staan de koffie en de thee klaar. Locatie: Bibliotheek IJmuiden.

aanmelden

Donderdag 7 oktober van 15:00-16:30 uur

Informatiebijeenkomst Senia over een nieuwe leesclub

Een medewerker van Senia geeft uitleg over het opzetten van een leesclub. Bij voldoende belangstellenden wordt er een leesclub gevormd. Locatie Bibliotheek Velserbroek. Aanmelden via e-mail miek.vandesande@senia.nl.

Aanmelden voor deze activiteiten

Meedoen met de activiteiten is gratis. Graag wel van tevoren aanmelden:

  • Bij de balie in de Bibliotheek of
  • Via www.bibliotheekvelsen.nl of
  • Telefonisch 0255-525353.