Senioren

Bibliotheek Velsen heeft verschillende collecties, diensten en activiteiten speciaal voor senioren. Ook zorginstellingen kunnen bij de Bibliotheek terecht.

Met een bibliotheek abonnement heb je toegang tot meer dan 200.000 materialen, waaronder boeken, luisterboeken, e-books, tijdschriften en films. Voor senioren en slechtzienden hebben we een passend aanbod.

Wat is een Studiekring?

De studiekring is een groep mensen die om de week bij elkaar komen. De kring is er voor iedereen die de actualiteit volgt, nieuwsgierig is en graag iets nieuws leert. Het woord studie dekt niet helemaal de lading. In de praktijk gaat het om het bespreken van de actualiteit. Daarnaast kiest elke deelnemer een onderwerp of een ervaring om per keer over te vertellen. De besproken onderwerpen lopen uiteen van vrijwilligerswerk, EHBO, een reisverslag, de blue zone en nog veel meer. De lijst met onderwerpen is zeer uiteenlopend en dat maakt het elke weer verrassend.

 

 

Aanmelden voor een Studiekring

Wil jij actief blijven? Nieuwe mensen ontmoeten en geestelijk actief blijven? Sluit je dan bij Studiekring IJmuiden in Bibliotheek IJmuiden.

In Bibliotheek Velsen zijn twee studiekringen actief, in Velserbroek en in IJmuiden. In 2022 is in Bibliotheek Velserbroek de eerste studiekring van start gegaan.

Bibliotheek IJmuiden huisvest vanaf april 2023 de tweede studiekring. Deze studiekring heeft ruimte voor nieuwe deelnemers. De groep komt bij elkaar op maandag van 14.00 tot 16.00 uur om de week op maandag in de oneven weken.  

 

Wil je ook een keer mee praten en bekijken of het wat voor je is? Meld je dan bij Anne Eijnwachter of bel naar de balie van de Bibliotheek. Telefoonnummer 0255 525353

 

 

Even voorstellen

Anne Eijnwachter is programma coördinator senioren van de Bibliotheek Velsen.

Even voorstellen

Computer hulp

De Bibliotheek biedt gratis hulp en cursussen aan om te leren werken met de computer.

Naar het aanbod

Boek aan Huis

Kun je niet meer zelf naar de Bibliotheek komen? Maak dan gebruik van onze gratis Boek aan Huis service.

Meer weten?

Interessant

Grootletterboeken

Wanneer de letters te klein worden, bieden grootletterboeken uitkomst. Je vindt ze in beide vestigingen en in alle genres; van romantiek tot literatuur.

Deze boeken kan je reserveren via de online catalogus. Zoek op titel of auteur en filter aan de (linker) zijkant van het scherm op Grootletterboek.

 

 

 

 

 Meer weten?

Luisterend Lezen

Moeite met lezen? Laat je voorlezen en luister naar mooie verhalen of juist spannende verhalen of naar interessante informatieve boeken.

Luisterboeken zijn digitaal te leen via de Online Bibliotheek of download de online bibliotheek app. Ook via Passend Lezen zijn er gesproken boeken te leen.

Daisy-roms en daisy-speler 
Voor mensen met een leesbeperking is er een kleine collectie daisy-roms te leen. Een daisy-speler is ook te leen om uit te proberen hoe deze werkt. Een daisy-rom is een gesproken boek.

 

Meer weten?

Passend Lezen

Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld en laten je genieten. Dat plezier gunnen we iedereen. Ook mensen die niet of minder goed zien of bijvoorbeeld een boek niet meer goed kunnen vasthouden.

Met Passend Lezen biedt de Bibliotheek een collectie van 80.000 luisterboeken, voor iedereen met een leesbeperking. Om Passend Lezen te gebruiken heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.
 

 

 

Naar passendlezen.nl

Lid worden van de Bibliotheek

Bekijk onze abonnementen en vergelijk!

Naar onze abonnementen

Lezen in woonzorgcentra

Woont u in een woonzorgcentrum? Dan komt de bibliotheek bij u thuis!

 

 

Meer weten?