Senioren

Bibliotheek Velsen heeft verschillende collecties, diensten en activiteiten speciaal voor senioren. Ook zorginstellingen kunnen bij de Bibliotheek terecht.

Met een Bibliotheekabonnement heb je toegang tot meer dan 200.000 materialen, waaronder boeken, luisterboeken, e-books, tijdschriften en films. Voor senioren en slechtzienden hebben we een passend aanbod.

Mei Meet Maand: Gratis bloeddrukmeting in de Bibliotheek

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Dus kom langs in de Bibliotheek voor een gratis bloeddrukmeting en gratis advies over wat je kan doen je bloeddruk goed te houden.

Naar data voor bloeddrukmeting

Doe mee met onze studiekring!

Een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.

Meer informatie en/of aanmelden?

Even voorstellen

Anne Eijnwachter is programma coördinator senioren van de Bibliotheek Velsen.

Computer hulp

De Bibliotheek biedt gratis hulp en cursussen aan om te leren werken met de computer.

Boek aan Huis

Kun je niet meer zelf naar de Bibliotheek komen? Maak dan gebruik van onze gratis Boek aan Huis service.

Handige Bibliotheekdiensten

Steffie helpt je verder!

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts.Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

De Belcirkel

De belcirkel is voor iedereen die het fijn vindt als er dagelijks even telefonisch contact is. Dit dagelijkse contact wordt als onmisbaar gezien en het vergroot het gevoel van veiligheid.

Online Leesclubs

Doe mee aan een online leesclub! Het voordeel van deze saaie tijden is dat u heel veel kunt lezen. En wat is er leuker om deze boeken te bespreken met andere boekenliefhebbers?

Interessant

Grootletterboeken

Wanneer de letters te klein worden, bieden grootletterboeken uitkomst. Je vindt ze in beide vestigingen en in alle genres; van romantiek tot literatuur.

Deze boeken kan je reserveren via de online catalogus. Zoek op titel of auteur en filter aan de (linker) zijkant van het scherm op Grootletterboek.

 

 

 

 

 Luisterend Lezen

Moeite met lezen? Laat je voorlezen en luister naar mooie verhalen of juist spannende verhalen of naar interessante informatieve boeken.

Luisterboeken zijn digitaal te leen via de Online Bibliotheek of download de online bibliotheek app. Ook via Passend Lezen zijn er gesproken boeken te leen.

Daisy-roms en daisy-speler 
Voor mensen met een leesbeperking is er een kleine collectie daisy-roms te leen. Een daisy-speler is ook te leen om uit te proberen hoe deze werkt. Een daisy-rom is een gesproken boek.

 

Passend Lezen

Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld en laten je genieten. Dat plezier gunnen we iedereen. Ook mensen die niet of minder goed zien of bijvoorbeeld een boek niet meer goed kunnen vasthouden.

Met Passend Lezen biedt de Bibliotheek een collectie van 80.000 luisterboeken, voor iedereen met een leesbeperking. Om Passend Lezen te gebruiken heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.
 

 

 

Lid worden van de Bibliotheek

Bekijk onze abonnementen en vergelijk!

Lezen in woonzorgcentra

Woont u in een woonzorgcentrum? Dan komt de bibliotheek bij u thuis!