Nederlands Leren

Het informatiepunt Nederlands leren is bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en/of schrijven. Een plek voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van de Nederlandse taal. Op deze plek wordt ook gebruik gemaakt van ‘taalmaatjes’, vrijwilligers die mensen met de Nederlandse taal helpen.

Dit informatiepunt beschikt over:

- (Beeld)woordenboeken
- grammaticaboeken
- cd-roms op alle niveaus
- boeken over de Nederlandse samenleving
- leesboeken
- oefenexamens
- internetpc’s met handige websites om de taal te oefenen
- computers waarop je met de koptelefoon luisteroefeningen kunt doen
- en meer!

Gratis lidmaatschap

Volg jij Nederlandse lessen en kun je dit aantonen? Dan krijg je een gratis lidmaatschap van 1 jaar bij Bibliotheek Velsen. Je betaalt alleen eenmalig € 4,- inschrijfkosten. Meer weten? Bel naar de Bibliotheek en vraag naar bij Bibi Leaven, telefoonnummer: 0255 525 353.

Rondleiding in de bieb

Krijg een rondleiding door de Bibliotheek! We laten de Bibliotheek en het punt Nederland(s) leren zien. Meld je aan bij Bibi Laeven via blaeven@bibliotheekvelsen.nl of bel naar 0255 525 353.

Dutch Roadmap

Vind de lokale bibliotheek en ontdek wat de Bibliotheek voor jou kan doen! / Find your way to the local library and check out what it can do for you! 

Net in Nederland

Net in Nederland is het online platform voor nieuwkomers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). We hebben ruim 1500 video’s met Nederlandse en Arabische ondertiteling. Mensen die hun leven aan het opbouwen zijn in de Nederlandse samenleving, vinden bij Net in Nederland de informatie die daarvoor nodig is. En ze vinden hun weg naar het bredere aanbod van de publieke omroep. Maar bovenal vinden ze elkaar. Net in Nederland zoekt de verbinding met de doelgroep en met elkaar maken we verhalen voor en door nieuwkomers (Bron: NetinNederland.nl).

Klik hier voor de website

Vragen?

Heb je vragen over hoe je de Nederlandse taal kunt verbeteren of waar je Nederlands kunt leren? Kom dan naar het taalspreekuur van ons Taalhuis IJmond, locatie Velsen in de Bibliotheek in IJmuiden op:

Dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur

Je kunt ook een van onze Bibliotheekadviseurs aanspreken om een afspraak te maken.

 

Tijdens de schoolvakanties is er geen taalspreekuur.