Digisterker

Tijdens computercursus Digisterker; "werken met de e-overheid" leer je online huurtoeslag of je AOW-uitkering aan te vragen. Ook leer je om online afspraken te maken. Dit leer je in drie lessen.

Wat is de cursus Digisterker: ‘Werken met de e-overheid'?

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker: Werken met de e-overheid helpt je goed op weg.

Overheidszaken moeten steeds meer geregeld worden via het internet, zoals het aanvragen van huurtoeslag of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen hebben moeite met het gebruik van digitale overheidsdiensten. Daarom biedt Bibliotheek Velsen de cursus Digisterker: 'Werken met de e-overheid aan.

Wat leer je bij de cursus Digisterker: Werken met de e-overheid?

Je leert nuttige informatie te vinden op het internet en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.

De cursus is voor inwoners van Velsen die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Schrijf je dan eerst in voor de cursus Klik en Tik. Ook deze cursus is online te volgen.

Extra onderwerpen
Naast de basis van de cursus zijn er ook nog een aantal andere onderwerpen waar je je in kunt verdiepen. Deze modules kun je ook los volgen, als je bijvoorbeeld de basis al kent.
Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de OV-chipkaart, het online donorregister en de zorgverzekering.

Deelnemen

  • Wil je de cursus toch liever klassikaal doen? Vanaf september 2021 is dit weer mogelijk. Meld je dan ook alvast aan via onderstaande gegevens.
  • Met het online alternatief Digisterker door doen! kun je alle (modulaire) hoofdstukken uit het Digisterker-cursusmateriaal lezen. Het zijn e-books. Bij een aantal van deze e-books is het ook mogelijk om online te oefenen.

Kosten
De cursus is gratis.

Meer informatie
Wil je meer weten over de cursus? Neem dan contact op met Judith Huitenga of Susann Wisniewki via info@bibliotheekvelsen.nl of bel naar 0255 - 52 53 53.