Daisy-roms

Voor mensen met een leesbeperking of visuele beperking heeft Bibliotheek Velsen Daisy-roms en Daisy-spelers. Dankzij deze middelen kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een leesprobleem of visuele beperking blijven lezen.

Een Daisy-rom is een gesproken boek. Anders dan bij een luisterboek kun je met een daisy-rom en bijhorende Daisy-speler navigeren naar pagina’s, hoofdstukken en/of rubrieken. Daarbij kan ook de afspeelsnelheid geregeld worden.

Bibliotheek Velsen beschikt over een kleine collectie Daisy-roms. Deze zijn gratis te leen voor leden van de Bibliotheek. Uitproberen kan uiteraard ook! Je kunt een apparaat 4 weken lenen.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen dan kun je een e-mail sturen naar info@bibliotheekvelsen.nl of tijdens bemande openingstijden langskomen in een van onze vestigingen.

 

 

 

Passend Lezen

Zijn de Daisy-roms en spelers niet voldoende? Dan biedt Passend Lezen wellicht uitkomst! De gesproken boeken van Passend Lezen zijn geschikt voor iedereen met een leesbeperking. Lees hier meer.