Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren

Kom je ook naar de Bieb?


Micro:bit en de Waanzinnige boomhut

Leren programmeren aan de hand van het boek ‘De Waanzinnige Boomhut’? Kom dan naar onze speciale Lab out of the Box activiteit. Je ontdekt wat de mogelijkheden van de micro:bit (een soort programmeerbare mini-computer) zijn. Net zoals in het boek ‘Eén groot avontuur’!

Meld je aan

Programmeren en coderen in de Bieb

Lab out of the box en leren coderen. In de Bibliotheek zijn er elke maand leuke activiteiten om kinderen te leren coderen. Kijk in de agenda welke uitdagingen er deze maand op je staan te wachten.

Lees meer

Code kraken met Dash

Wil jij ook aan het kleine robotje Dash leren hoe hij jouw naam moet schrijven? Kom dan na onze workshop Code kraken met Dash.

Hoe dat werkt? Zorg dat je de juiste antwoorden vindt om de code te kraken, ontvang het sleutelwoord en maak de juiste route voor Robot Dash om te rijden. Natuurlijk is hier teamwork voor nodig en wie weet kan jullie Robot Dash aan het eind nog een winnaarsdansje maken! Schrijf je in!

 

 

Naar ticket verkoop

Lego Bricks Challenge

Ben jij ook zo gek op wetenschap en techniek en houd je van het bouwen met gemotoriseerde Technic LEGO®? Kom dan na onze workshop LEGO® Bricks Challenge, gegeven door Young Engineers Haarlem. Schrijf je in!

 

Naar ticket verkoop

Bouwen in de Bieb

BiebBouwers, Brickschallenge, Coderdojo en Minecraftchallenges. In de Bibliotheek zijn er elke maand leuke activiteiten om te bouwen en kinderen uit te dagen. Kijk in de agenda welke uitdagingen er deze maand op je staan te wachten.

Lees meer📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op laptop, tablet of telefoon. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij helpen je met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. 

Naar Werkstuk & Spreekbeurt


Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Naar Mediawijsheid

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Naar Junior Einstein

Dyslectisch?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Naar Lezen met dyslexie

Boekentips van kinderen voor kinderen!

De Waanzinnige Podcast is de podcast voor en door kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Per aflevering vertelt een leeftijdsgenootje in maximaal 10 minuten over een lievelingsboek en wordt er een stukje voorgelezen. Lezen is leuk en dankzij deze podcast kun je ontdekken welke boeken leuk zijn om te luisteren of te lezen. Ontdek het snel!

Luister De Waanzinnige Podcast en bekijk de boekentips