Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire jongerenboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er voor jou te doen is.

  • Lezen voor de lijst

    Vind een boek dat bij je past.


Kom langs en pak je gratis 3PAK

De Boekenweek van Jongeren inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen! 10 boeken maken kans om het Beste Boek voor Jongeren te worden. Elk jaar is tijdens de Boekenweek van Jongeren de 3PAK geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs te verkrijgen bij boekhandels en Bibliotheken. De auteurs die in 3PAK 2022 schrijven zijn Daan Heerma van Voss, Chinouk Thijssen en Gershwin Bonevacia. Kom dus snel naar één van onze vestigingen en pak de 3PAK geschenkbundel na jouw bibliotheekbezoek gratis mee! Op = op.

Meer informatie over het Beste Boek voor Jongeren

De booktoktafel

 

 

Op onze booktoktafel in de Bibliotheek in IJmuiden vind je boeken speciaal voor jou uitgekozen door booktokkers. Jasmin vertelt je hoe het werkt.

 

Ken jij #BookTok op TikTok al? Via deze hashtag delen jonge makers boekaanbevelingen, -recensies en -memes! Dus weet jij niet welk boek je moet gaan lezen? #BookTok weet raad!  

 

📚 Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerp



📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod van digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken. 

Naar Werkstuk & Spreekbeurt