Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire kinderboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er bij ons te doen is.

  • Voorleesfilmpjes

    De mooiste digitale prentenboeken

Nieuw! Babybieb (4 tot en met 18 maanden)

Kom je ook met je baby naar Bibliotheek Velsen? We lezen samen Klein wit visje en gaan aan de slag met liedjes, versjes en spelmaterialen. Na afloop is er gelegenheid om tips en ideeën uit te wisselen over boekjes en voorlezen. BabyBieb is leuk voor kindjes in de leeftijd van 4 maanden tot 1.5 jaar. Er is plek voor 6 kinderen, dus schrijf je kindje snel in om zeker te zijn van een plek. Je hoeft dus alleen je kindje in te schrijven. Maximaal 2 begeleiders mee per kind.

Voor de workshop graag hier aanmelden


📚 Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerp


Ken je Boekstart al?

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Op elke leeftijd kun je voorlezen. En BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden.

Meer weten over BoekStart?

E-books en luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen. Je hoeft je huis er niet voor uit!

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Media opvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

 

Naar mediaopvoeding


Voorleestips

Voorlezen. Hoe pak je dat aan? Hoe lees je voor op een manier dat je het verhaal écht tot leven brengt? Wij hebben allerlei tips voor jou op een rijtje gezet.

 

Naar de voorleestips

Meertalig voorlezen

Voorlezen is gezellig, leerzaam en heel belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Zijn die voordelen er ook als er in jouw gezin meerdere talen worden gesproken? Is het goed om voor te lezen in je eigen taal?

 

Tips en voordelen

Voorlezen in de bibliotheek

In de Bibliotheek organiseren wij regelmatig voorleesactivieteiten. Dan wordt er natuurlijk voorgelezen. Voor, tijdens en na het voorlezen maken we er een feestje van. Met een dansje, een liedje of gezellig een kunstwerkje maken. Kijk in onze agenda voor onze voorleesactiviteiten.  

Naar de agenda