Muziek in jouw Bibliotheek

Ontdek je favoriete muziek in de bibliotheek. Je hebt via Bibliotheek Velsen toegang tot de grootste muziekbibliotheek van Europa met ruim 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s.
De muziekcollectie bevat 500 muziekstijlen, 100.000 componisten en uitvoerenden klassiek en nog eens 300.000 artiesten en bands. Elke week komen er 300 nieuwe releases bij.

In de bibliotheek kun je de cd-collectie ontdekken en beluisteren via www.muziekweb.nl/luister, met je eigen laptop of tablet, en op de speciale computers van de bibliotheek.

Kom naar de bibliotheek om onbeperkt de muziek te beluisteren en te ontdekken. De muziek op cd/lp/muziek-dvd lenen kan tegen een tarief van € 3,50 per aanvraag.

Wat veel mogelijkheden!

Vind je in de catalogus van Bibliotheek Velsen niet de cd of muziek-dvd die je zoekt? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die Muziekweb biedt!

Nieuwe albums

Muziekweb: muziek lenen bij de Bieb

Ben je lid van de bibliotheek en ouder dan 12 jaar? Leen dan cd’s, muziek-dvd’s en lp’s via Mijn Muziekweb!

Muzieknieuws

 1. Curiosa: Zingende politici

  Het vooroordeel over politici is dat ze vooral erg veel praten. Wordt het beter als ze gaan zingen of muziek maken? Soms wel! We voeren u langs de verrassende hoogtepunten en vermakelijke dieptepunten...

  23 maart 2017

  Bekijk details van Curiosa: Zingende politici

 2. Met Bach door het jaar (15): Tegen de zonden

  Zondag Oculi is de derde zondag van de veertigdagentijd. De naam is ontleend aan psalm 25 (openingslied van deze zondag), "Mijn ogen zijn immer gericht op de Heer".

  22 maart 2017

  Bekijk details van Met Bach door het jaar (15): Tegen de zonden

 3. Chuck Berry: acht bewonderaars van een icoon

  Chuck Berry overleed 18 maart 2017 op 90–jarige leeftijd. De gitarist geldt als een van de uitvinders van de rock-‘n-roll en hoewel hij na de jaren 50 amper nog nieuwe muziek uitbracht, was zijn invloed...

  20 maart 2017

  Bekijk details van Chuck Berry: acht bewonderaars van een icoon

 4. Van eigen bodem: lentekriebels

  Wie kijkt er niet uit naar de lente? Op een enkele hooikoortspatiënt na houdt iedereen van het seizoen waarin alles weer groeit en bloeit. De lente heeft ontelbaar veel muzikanten geïnspireerd om liedjes...

  20 maart 2017

  Bekijk details van Van eigen bodem: lentekriebels

 5. Muzikale wereldreis (33): Khöömei

  Prairies vind je niet alleen in de Verenigde Staten. In het Wilde Oosten van Azië vind je ook uitgestrekte graslanden, slechts bewoond door herders ter paard. Ook die cowboys hebben hun eigen liederen....

  17 maart 2017

  Bekijk details van Muzikale wereldreis (33): Khöömei

Meer muzieknieuws

Mogelijk gemaakt door: Muziekweb

Altijd en overal Muziek luisteren?

Log in op Muziekweb

Muziekweb in de Bibliotheek

Luister naar de collectie van Muziekweb, vraag een album aan, vind informatie over albums, artiesten en genres, en meer!